Carrer Creus s/n, 07550 Son Servera
Generació 2010 Classe A Taller Semilla

Taller Semilla

 

 

rbt

 

 

 

 

 Sa Conselleria d’agricultura, Pesca i Alimentació del Govern de Illes Balears amb l’objectiu que sapiguem  més coses damunt el producte local, hem fet un taller  a l’ecola.

Ha vengut una representant de sa Conselleria i ha explicat que és el producte local, ens ha dit que és aquell producte agroalimentari que està produït a la teva localitat, comarca o regió, per tant, a les Illes Balears.

Ha explicat l’empremta de carboni que deixa el transport  de unes fruites d’un país a l’altre país, com per exemple dus unes pomes de Madrid a sa teva ciutat o poble.

Ens ha explicat que és la més directa és: compra directa. Quan tu vius a una illa això es diu insularitat.

Tenir una ramaderia en bones condicions i  cuidar dels animals , en especial de les races autòctones adaptades al nostre territori, per tal obtenir aliments i altres productes: carn,ous,llet,llana,pell…

Conservar un entorn rural i un paisatge viu,els productes formen part de la nostra terra, amb els quals formen el paisatge que ens envolta.

Hem recordat els aliments que son de la  nostra Illa: mel, olives, formatge, farina, peix, sal, carn(porc,vedella i aus) que ens aporta molts nutrients quan és fresc.

Ella ens ha dit que hi ha quatre aspectes que són importants amb el comerç: el producte local, el consum, els beneficis i els aliments.

Al final de la classe ens ha fet un joc de paraules encreuades i el joc del cercle amb l’abecedari i havíem de dir una paraula darrera l’altre  amb preguntes.

 

Ens ha parescut molt bé aquest taller perquè així ens hem adonat de la importància del producte local i també ens ha donat bons consells. 

 

Escrit per Irene Sureda Guerrero i en Lluís Massanet