Sa Conselleria d’agricultura, Pesca i Alimentació del Govern de Illes Balears amb l’objectiu que sapiguem més coses damunt el producte local, hem fet un taller a l’ecola.
Ha vengut una representant de sa Conselleria i ha explicat que és el producte local, ens ha dit que és aquell producte agroalimentari que està produït a la teva localitat, comarca o regió, per tant, a les Illes Balears.
Ha explicat l’empremta de carboni que deixa el transport de unes fruites d’un país a l’altre país, com per exemple dus unes pomes de Madrid a sa teva ciutat o poble.
Ens ha explicat que és la més directa és: compra directa. Quan tu vius a una illa això es diu insularitat.
Tenir una ramaderia en bones condicions i cuidar dels animals , en especial de les races autòctones adaptades al nostre territori, per tal obtenir aliments i altres productes: carn,ous,llet,llana,pell…
Conservar un entorn rural i un paisatge viu,els productes formen part de la nostra terra, amb els quals formen el paisatge que ens envolta.
Hem recordat els aliments que son de la nostra Illa: mel, olives, formatge, farina, peix, sal, carn(porc,vedella i aus) que ens aporta molts nutrients quan és fresc.
Ella ens ha dit que hi ha quatre aspectes que són importants amb el comerç: el producte local, el consum, els beneficis i els aliments.
Al final de la classe ens ha fet un joc de paraules encreuades i el joc del cercle amb l’abecedari i havíem de dir una paraula darrera l’altre amb preguntes.
Ens ha parescut molt bé aquest taller perquè així ens hem adonat de la importància del producte local i també ens ha donat bons consells.
Escrit per Irene Sureda Guerrero i en Lluís Massanet